Kategorier
Allmänt

Pizzabonanza

Hemma har vi på sistone haft dille på brödbak. I samband med hustruns 38års brunch så utlovade jag pizza. Detta ledde till att jag blivit något av en pizzaiolo här hemma. Till Sarahs kalas gjorde jag en pizzadeg baserad på Vito Iacopellis recept. Två helger senare gjorde jag surdegspizza.

Surdeg är lite pyssligt men med ett bra starterrecept så går det som en dans. Jag använde Saltå Kvarns recept på vetesurdeg, men hade inga äpplen hemma så det fick bli russin istället och den är ytterst livaktig.

Vitos Pizzadeg för hemmaugnen

Denna pizzadeg börjar med en 24 h jäst fördeg. Det jag vill varna för är mängden som detta recept ger. Jag fick ut 12 st degbollar ur denna och i ett hushåll på två pers, ja ni fattar grejen.

Detta är det första degreceptet jag provade.

Surdegspizzadeg

OBS! Denna blir vansinnigt kladdig. Riktigt svårhanterad, men god.

Tomatsåsen

Många förespråkar kall tomatsås till pizza. Jag tog fram eget recept i stället. Denna tomatsås fungerar också till pasta. Jag lagar min med tryckkokarfunktionen i våran Crockpot Express vilket ger ett enormt smakdjup

2 burkar krossade tomater

2 vitlöksklyftor

Oregano, Basilika.

1 nypa socker

1 nypa salt

Hacka och fräs vitlöksklyftor och kryddor i olja. Häll på tomater. Smaka av med socker och salt. Koka i hop. Jag körde 30 min på manual och high pressure.

Fyllningar

Vi har som sagt testat lite olika fyllningar. Börja alltid med tomatsås och ost. Jag föredrar pecorino över parmesan, men det är en ren smaksak.

  • Basilikapesto och soltorkad tomat
  • Skinka, örtsalami
  • Tonfisk och Kapris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *