Kategorier
dryck Mat

Gordons Non Alcoholic Gin and Tonic

Systembolaget kom precis med septembersläppet. Där fanns den mycket intressanta

(C) Diageo

Gordon’s Non Alcoholic Gin & Tonic with hint of Lime. På andra marknader finns också en grapefruktvariant.

Första man slås av är naturligtvis den riktigt kådiga enbärsdoften med citrusiga toner som lyfter. Citrustonerna får mig att tänka på Calvin Kleins CK One parfym. En rik fruktig citruston med andra ord.

Den är gjord i samarbete med Schweppes men jag tycker personligen att det kunde fått vara en kraftigare smak av tonic. Men då är jag också en person som gillar att dricka tonic water med i princip bara is och citron.Kan också vara så att jag var lite för ivrig idag. Jag har en flaska till som ska få gå i kylen och bli i princip iskall för att se smakskillnaden. Men helt klart godkänt måste sägas. Bitterheten är väldigt trevlig och i stil med San Pellegrinos SanBitter röd (1999 på Systemet). Bitterheten binder liksom ihop det med enbären och bildar en fin harmoni.

Flaskan är också mycket vacker och påminner om den gamla salubrinflaska min pappa har i sin flasksamling, Så brittisk och så stilrent, precis som man förväntar sig av ett destilleri med anorna i 1700-talet.

Jag skulle som sagt var rekommendera denna som avslutning på en bättre middag i en generös kupa med mycket is. Detta är ett litet släpp bör tilläggas, det fanns 24 flaskor totalt på systemet, Dragarbrunn i Lördags så vill man prova bör man skynda på. Artikelnumret är 1974 på systembolaget.

Den bevisar att det går att göra alkoholfria drinkar som inte bara smakar plastic fantastic med en sockerhalt på 44 g/ liter

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *